Het ziet er zo gemakkelijk uit, je hond loopt voorop en jij als handler wandelt erachteraan.
Speuren is zoveel meer als alleen wandelen met je hond, het is echt maatwerk!
Bij het speuren werkt je hond in een goed passend Y tuig aan een lange lijn een spoor uit.
Als handler ben je bezig met het observeren en interpreteren van de lichaamstaal die je hond laat zien op het spoor. Voor zowel je hond als voor jezelf hard werken dus, niet alleen fysiek maar ook mentaal.
Zonder druk en dwang gaan we aan de slag met de natuurlijke instincten van je hond en bouwen we rustig aan concentratie en doorzettingsvermogen.
De neus van je hond is wat ogen voor ons zijn, met zijn neus leert de hond de geur van de vermiste uit te filteren, deze op te sporen en daar krijgt je hond natuurlijk een flinke beloning voor!
Waarom is speuren maatwerk?
Het is goed voor hele actieve honden, onzekere honden maar ook honden die een fysieke beperking hebben en die daardoor bijvoorbeeld geen behendigheidsparcours meer kunnen lopen. Honden worden zowel fysiek als mentaal uitgedaagd en we houden dan natuurlijk rekening met allerlei factoren. Ook als handler kun je verschillende motivaties hebben om met je hond te gaan speuren. Je kunt willen werken aan het zelfvertrouwen van je hond, de band die jullie samen hebben, kunnen jullie beide fysiek en mentaal jullie energie hierin kwijt of wil je gewoon samen genieten van een leuke activiteit in de natuur? Maatwerk dus.

Mobirise

Neem contact op.

Email

Telefoon

Social Media!

© Copyright DogAbility | Auteursrechten voorbehouden | KVK 93702450

Website was started with Mobirise