Mobirise

Gedragstherapie

Valt jouw hond uit aan de lijn? Is het bijna niet mogelijk om bezoek thuis te ontvangen? Voel je je machteloos? En schaam je je misschien wel eens voor het gedrag van je hond? Of zijn jullie misschien slachtoffer geworden van een ongeluk of een uitval van een andere hond? Is je hond daardoor zo angstig geworden? Heb je het gevoel dat helemaal niks helpt? Schakel dan hulp in!

Het is in de eerste plaats heel belangrijk bij honden met probleemgedrag om een dierenarts te raadplegen! Bij de dierenarts kan worden uitgesloten dat het vertoonde gedrag niet ten grondslag ligt aan een medische oorzaak. Als er medisch niets aan de orde is kan gedragstherapie uitkomst bieden! Of naast een medische oorzaak ondersteunend werken.

Gedragstherapie wordt ingezet om probleemgedrag bij honden sterk te verminderen of te verhelpen. Wat onder dit gedrag verstaan wordt is zeer subjectief en daarom is ook hier een traject weer maatwerk. Er zijn vaak meerdere oorzaken en er spelen verschillende factoren mee bij het ontstaan van probleemgedrag.
Het is erg belangrijk dat u zich realiseert dat er geen snelle oplossing voor is. Het vraagt veel tijd geduld en aandacht, het is erg van belang dat u die tijd en aandacht wil investeren in uw hond!

Voorbeelden van probleemgedrag;

- Bijtincidenten
- Uitvalgedrag: aan de lijn naar bijv andere honden, mensen, verkeer etc
- Angst: denk aan niet durven wandelen, angst voor harde geluiden zoals onweer, vuurwerk of andere harde geluiden.
- Hyperactiviteit
- Vernielzucht
- Eten van vreemde voorwerpen
- Hinderlijk blaffen
- Verdediging van voer, speeltjes of een bepaalde ligplek
- Zelfbeschadiging denk aan overmatig likken aan poten, of aan overmatig likken aan objecten in huis.

We brengen eerst het gedrag van u hond uitgebreid in kaart met een vragenlijst en een dagboek. We gaan hiermee de oorzaak achterhalen van het gedrag. Vervolgens ga ik u inzichten geven in dit gedrag en waarom uw hond op deze manier reageert. Daarnaast wordt er een behandelplan op maat gemaakt met oefeningen om dit gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.
We werken hierbij niet met correcties, druk of dwang. Met de inzichten die u krijgt kunt u het ongewenste gedrag voorkomen en wanneer u uw hond beter begrijpt kunt u invloed uitoefenen op het gedrag van uw hond in verschillende situaties. 

Neem contact op.

Email

Telefoon

Social Media!

© Copyright DogAbility | Auteursrechten voorbehouden | KVK 93702450

The website was created with Mobirise