Mobirise

Prive training met uw hond!

Trainen van een hond is een puzzel, iedere hond en iedere eigenaar heeft weer andere wensen of behoeftes. Bij de privé training kan deze echt op maat ingericht worden.
De lessen worden ingericht op een locatie waar dat gewenst is, dat kan dus bij u of bij mij thuis zijn. We kunnen de drukte van het centrum op zoeken of juist de rust van een gebied achteraf. Alle aandacht gaat uit naar u en uw hond, u staat niet te wachten totdat uw aan de beurt bent waardoor resultaten sneller behaald kunnen worden.

Tijdens alle trainingen wordt heel veel aandacht besteed aan het communiceren met onze honden. Wat vertelt mijn hond mij? Wat voor signalen laat hij zien en hoe kan ik daarop anticiperen? Met een jonge pup of met een hond die het in onze drukke samenleving wat moeilijker heeft door de vele prikkels die we om ons heen ervaren leert u sneller schakelen en in te spelen op wat er om jullie heen gebeurt. De lessen kunnen goed ingericht worden op wat voor jullie belangrijk is. We starten met de basis, ervaring op doen met situaties en objecten die we tegenkomen in het dagelijkse leven. Bij pups wordt er onder andere aandacht besteed aan zindelijkheid, bijterigheid, mentale en lichamelijke ontwikkelingen. Voordeel is ook dat we jong kunnen starten en in eigen omgeving nog geen rekening hoeven te houden met het feit dat ze nog niet volledig zijn ingeënt. Herplaatsers, al dan niet uit het buitenland, welke belangrijke socialisatie missen of een andere rugzak hebben kunnen in hun eigen tempo leren en er kan echt specifiek op een individuele situatie worden ingespeeld. U kunt dus ook bij mij terecht voor een trainingsvraag die afwijkt van wat er zoal op de hondenschool geleerd wordt.

Bij pups en jonge honden wordt ook vaak gebruik gemaakt van een hondenschool onder het mom socialisatie met andere honden. Natuurlijk is dat een belangrijk bij het opgroeien. Pups moeten het echter allemaal natuurlijk nog leren, het spelen kan leuk en belangrijk zijn. Maar voor een goeie sociale basis is het vooral belangrijk om regelmatig contact te hebben met een sociale evenwichtige volwassen hond. Tijdens georganiseerde sociale wandelingen kan hier aandacht aan besteed worden. Socialiseren en trainen zijn gewoon twee hele verschillende dingen.

U kunt ook denken aan hulp en ondersteuning bij een hond die (tijdelijk) minder of geen beweging mag hebben. De honden kunnen we mentaal stimuleren om de periode na een operatie of blessure zo goed mogelijk door te komen. Verplichte langdurige rust is ontzettend pittig en zeker voor jonge honden. Het is moeilijk om aan te zien hoe je anders zo actieve hond zo beperkt moet worden. Om frustratie te voorkomen zijn er ontzettend veel manieren om deze tijd door te komen zonder dat u daarbij te maken krijgt met ander (ongewenst) gedrag.

Alle voordelen op een rij:

- Trainen in de dagelijkse praktijk.
- Volledige individuele aandacht.
- Niet op uw beurt hoeven wachten
- Mogelijkheid tot starten in een veilige omgeving zonder afleiding.
- Trainingen zijn op tijden dat het u uitkomt, ook met wisselende diensten goed te combineren.
- Verminderde validiteit is geen probleem. We kunnen bij u thuis trainen of op een locatie die ook met de scootmobiel of rollator goed begaanbaar is.
- Geen oppas voor de kinderen, trainen kan met het hele gezin.
- Locatie naar keuze.
- Ook honden die neiging hebben tot uitvallen kunnen worden getraind, ze hoeven niet in een groepsles.
- Minimale afleiding voor honden die prikkelgevoelig zijn.

Zijn er dan geen nadelen?

Wellicht mist u het contact met andere hondeneigenaren? In overleg kunnen we kijken of er eens in gezelschap van een andere cursist getraind kan worden. Of de mogelijkheid om eens aan te sluiten bij een sociale wandeling!
Lessen kunnen ingericht worden in een hondenlosloop gebied, zo leert u toch ook over de ontwikkelingen van uw hond met andere honden en kunnen we individueel aandacht besteden aan de hondentaal onderling.  


Neem contact op.

Email

Telefoon

Social Media!

© Copyright DogAbility | Auteursrechten voorbehouden | KVK 93702450

Made with Mobirise - Details here