Heb jij een buitenlandse hond? Of wil je er binnenkort één adopteren?

Dan kan ik je helpen!
De buitenlandse hond is mijn specialiteit. Ik heb algemene opleidingen over hondengedrag- en training gevolgd, maar ook de Specialisatie Buitenlandse Hond.
Bovendien heb ik jarenlange ervaring met buitenlandse honden, als eigenaar, als gastgezin en voor Straydogs Rescue Nederland begeleid ik sinds 10 jaar gastgezinnen en adoptanten.
Wanneer je sinds kort een buitenlandse hond hebt of je wilt er één gaan adopteren dan kan ik je helpen om de eerste periode zo goed mogelijk te laten verlopen. Ben je onzeker, vraag je je af of je het allemaal wel goed aanpakt? Dat is helemaal niet gek! Ben jij bang dat je hond misschien wel nooit gaat wennen aan alle prikkels? Samen werken we aan de beste start voor jou en je buitenlandse hond, leggen we de basis vast voor jullie verdere leven samen. Een goeie basis zorgt voor een hondenleven lang plezier en verbinding samen!


Misschien vraag je je af of buitenlandse adoptiehonden dan een ander inzicht vragen dan honden die in Nederland zijn geboren? Jazeker! Bij honden die in het buitenland zijn geboren, spelen vaak andere oorzaken van gedrag mee vergeleken met hun Nederlandse soortgenoten. En een hond die net is aangekomen na transport vanuit het buitenland vraagt andere inzichten dan een puppy die je hebt opgehaald bij een goede fokker in Nederland.
Beïnvloeding van het latere gedrag begint al in de baarmoeder, dus toen je hond nog niet eens geboren was. Grote kans dat de moeder van jouw buitenlandse hond in andere omstandigheden leefde dan Nederlandse moederhonden. Ook het DNA van de rassen die vertegenwoordigd zijn in jouw hond hebben hun invloed. Soms kunnen eigenschappen van die rassen met elkaar botsen.
Toen jouw hond geboren werd en opgroeide heeft hij hoogstwaarschijnlijk geen fijne tijd gehad. Misschien was hij een zwerfhond of misschien groeide hij op in een asiel. Of misschien had hij wel een eigenaar, maar behandelde die eigenaar de hond heel anders dan wij in Nederland zouden doen.


Zo zijn er nog heel veel dingen die een buitenlandse hond kan hebben meegemaakt, die (deels) zijn gedrag van nu kunnen verklaren. En alleen wanneer je de oorzaken van gedrag zo goed mogelijk begrijpt, kun je er zo goed mogelijk mee leren omgaan of leren hoe je het kunt bijsturen.
Bovendien kan ik je helpen om je hond nog beter te begrijpen en te zien hoe hij zich voelt. Wanneer je zijn lichaamstaal goed leert te zien en te begrijpen, ook als de signalen soms subtiel zijn, dan geeft dat handvatten om daar op een goede manier op te reageren.
Ik kan je ook helpen om te werken aan jullie zelfvertrouwen en samenwerking, bijvoorbeeld door neus- en speurwerk lessen. Door dit soort lessen – telkens op maat aangepast aan de individuele hond en eigenaar - kan het zelfvertrouwen van honden enorm groeien. De eigenaren leren door mijn coaching de signalen van hun hond steeds beter te zien en te vertrouwen op wat de hond aangeeft. Zeer waarschijnlijk zal je hond je aangenaam verrassen wanneer hij je laat zien wat hij kan!

Mobirise

Image Description

Neem contact op.

Email

Telefoon

Social Media!

© Copyright DogAbility | Auteursrechten voorbehouden | KVK 93702450

Designed with Mobirise site themes