Mobirise
Mobirise

Werkwijze

Werkwijze
Honden worden getraind vrij van druk en dwang. We maken geen gebruik van fysieke correcties. Een positieve manier van trainen wil niet zeggen dat we geen leidinggeven, het is belangrijk om consequent te zijn en grenzen te stellen!
Ongewenst gedrag wordt voorkomen door inzichten te geven in wat uw hond doet en waarom, of omgebogen naar goed gedrag door de hond op het juiste moment te belonen. Deze manier is veel effectiever als het fysiek corrigeren of door uw hond te laten schrikken met een stem correctie. Het zal er wel voor zorgen dat uw hond op dat moment stopt met datgene wat hij laat zien, hij heeft dan echter niet geleerd wat we wel van hem vragen. De relatie met u hond kan onder grote druk komen te staan en zorgen voor ander ongewenst gedrag en zeker voor negatieve emoties bij uw hond. Wanneer u, uw hond beloond voor goed gedrag zal hij het leuk vinden om met u samen te werken en goed gaan luisteren. Het belonen van uw hond kan op verschillende manieren. We gaan daarbij kijken wat goed bij u en uw hond past.
De dominantie theorie is inmiddels gelukkig flink achterhaald. We gaan werken aan een hechte band tussen u en uw hond door middel van een respectvolle communicatie. We werken met begrip en geduld. U leert gedrag te bekijken vanuit de onderliggende emotie. Niet alles kan opgelost worden door positief gedrag te belonen en negatief gedrag te negeren. We zorgen voor duidelijkheid en voorspelbaarheid bij uw hond. Samen ontspannen leven vanuit vrijheid en verbinding.
Huisregels
- We werken zonder druk of dwang en gebruiken zeker geen fysieke correcties zoals slaan, schoppen in het nekvel pakken, op de rug leggen of rukken aan de lijn. Mondelinge correcties zoals Foei of een andere schreeuw naar je hond zijn niet toegestaan!
- We maken geen gebruik van; slipkettingen, prikkettingen,sliphalsbanden, jachtlijnen, stroombanden, anti blafbanden, anti trektuigen, halti’s, gentle leaders of andere middelen die corrigerend werken. Ook maken we geen gebruik van flexlijnen.
- We laten het terrein waar we gebruik van maken achter zoals we het aangetroffen hebben. We ruimen dus ontlasting op en laten geen ander afval slingeren!
- Honden zijn altijd aangelijnd tenzij anders aangegeven.
- We trainen niet op een volle maag.
- Neem hoogwaardige voerbeloningen en het favoriete speeltje van je hond mee als hij dit heeft.
- Zorg dat je hond uitgerust aan de les kan beginnen.
- Honden zijn volledig ingeënt volgens reguliere inentingen en kennelhoest. Een titerbepaling mag ook overhandigd worden.
Intakes
Voorafgaand aan de lessen die met ongewenst of probleemgedrag te maken hebben wordt er gekeken of we gebruik kunnen maken van individuele lessen of dat we te maken hebben met grotere problemen en een traject gedragstherapie inzetten. We vullen een vragenlijst in en uw houd enkele dagen een dagboek van uw hond bij. Na deze intake volgt er een adviesgesprek en kan er een plan op maat gemaakt worden voor u en uw hond.

Neem contact op.

Email

Telefoon

Social Media!

© Copyright DogAbility | Auteursrechten voorbehouden | KVK 93702450

Mobirise site maker - Check this